top of page

100 DIES SENSE LOCAL!

Ja fa més de tres mesos que l'Esplai Matinada-Pòrtics i l'Espurna de Gràcia ens trobem sense local propi, afectant directament a la nostra tasca educativa i, per tant, a l'activitat dels més de 200 infants i joves del barri que hi formen part.


No va ser fins un mes després que s'iniciés la campanya que vam rebre notícies i ens vam poder reunir amb la part política i tècnica del Districte. En aquella reunió vam mostrar el nostre descontent davant la falta de comunicació i interès per trobar una solució; també davant el fil de Twitter que va fer el conseller Alberto Lacasta amb mentides sobre la nostra situació. A més a més, vam portar propostes que no van acceptar reiterant sempre la falta d'espais al barri i la falta de diners per pressupostar en despeses “extres” durant els anys vinents.


Com que el Districte no ens estava oferint cap solució viable a curt termini, vam contactar amb l'Espai Jove La Fontana, un equipament juvenil del Districte de Gràcia de gestió ciutadana. Conjuntament vam arribar a un acord: la firma d'un conveni per tenir més accés a l'espai iun magatzem segur on poder guardar tot el nostre material. Però l'espai es regeix per les normatives de la Covid-19 dels equipaments públics i aquestes no s’adapten a les necessitats de les entitats d'educació en el lleure. I pel que fa al material que tenim repartit pel barri, no el podrem guardar al magatzem fins que no comencin unes obres que per falta de pressupost no estan previstes fins al 2021. Per tant, seguim sense una solució digna!


Actualment, mentre estem en procés de firmar el conveni amb Fontana, ens trobem en un espai que està sota amenaça dedesallotjament per part de l'Ajuntament, el Casal Popular Tres Lliris. Cal recordar que el trasllat al Casal va ser gràcies a l'organització i solidaritat del jovent del barri. Malgrat això, el Districte s'ho va apropiar com a solució seva perquè ho considerava un espai adequat pels dos esplais, tot i que reiteradament vam repetir que no és un espai adequat per a nosaltres. Ara, tres mesos després, ens suposa un altre desallotjament i un altre trasllat, evidenciant de nou la gestió de les institucions envers els espais de les joves del barri.


I no és un cas aïllat. La situació precària que vivim els esplais i caus per la manca d’un local digne sorgeix del problema endèmic de l'associacionisme juvenil: el menyspreu i la falta de reconeixement per part de les institucions; que a més a més s’ha vist agreujat per la pandèmia. Així doncs, no tenir locals dignes ens exposa a unes condicions precàries que perjudiquen greument la realització de la nostra activitat educativa. Perquè els esplais no som tan sols un espai lúdic, sinó que tenim un paper fonamental en l’educació no formal, que sempre s’ha invisibilitzat, però que és essencial per a la salut i el benestar de la nostra societat.


Ni Fontana ni el Casal Popular Tres Lliris són una solució, exigim un local digne i propi per realitzar la nostra tasca imprescindible en condicions, i seguirem lluitant fins a aconseguir-ho!


Assemblea de monitores

Barcelona, 9 de desembre de 2020

留言


Entrades destacades
Entrades recents
Archius
Buscar per tags
Segueix-nos
  • Facebook Basic Square
bottom of page