top of page

Què fem?

Som una associació educativa: eduquem infants i joves jugant, fent excursions i activitats, d'acord amb un projecte educatiu i un ideari. Eduquem en la llibertat, el pluralisme, la tolerància i el laïcisme. Fem una educació integral per desenvolupar els coneixements, les habilitats i actituds necessàries per a una societat de drets i llibertats.

Som una escola de ciutadania: a participar se n'aprèn participant. Els esplais som l'esplai on els infants i joves fan sentir la seva veu i decideixen com a ciutadans actius i compromesos. Els esplais formen persones actives i compromeses, i que troben en l'esplai una associació democràtica on participar activament.

Som una manera d'entendre el món: passar per l'esplai és una experiència vital que ens fa crèixer i defineix la nostra identitat. De l'esplai ens n'emportem uns valors i una manera d'entendre la vida, compromesa amb el progrés humà.

Els esplais impulsem la transformació social a partir de la nostra acció en favor del lliure pensament, el respecte, els drets humans i la ciutadania. D'aquest compromís se'n deriva una presa de posició crítica i transformadora de la societat.

Som un procés de creixement col·lectiu: l'esplai esdevé un espai on infants i joves aprenem, participem i creixem conjuntament a través del jovent i la convivència quotidiana. Les famílies juguen un paper molt important de suport, reconeixement i participació en el dia a dia de l'entitat. El lideratge dels esplais recau en els monitors i monitores, joves voluntaris que destinem el nostre temps lliure a la tasca educativa de l'esplai i a organitzar l'associació. Els monitors i monitores ens formem dia a dia per a millorar la nostra tasca educativa.

bottom of page